PDA

View Full Version : Day and Night Cycle



AFKELLOGG
02-16-2015, 11:41 AM
Is Roller Coaster Tycoon World going to have day and night cycle?

a-can-o-beans
02-16-2015, 12:06 PM
it should. i hope it does cause i want to see what the lighting engine is capable of

Caine
02-16-2015, 12:14 PM
But i hope it is better than the light engine of rct3 because the light effects in 3 were nice but so laggy even at good pcs

a-can-o-beans
02-16-2015, 12:19 PM
everyone says that but i had 60 frames almost all the time with my pc.... but than again i just built mine a year ago and just upgraded the PSU and GPU.... but i know on my old laptop night mode was a nightmare lol.. btw the lighting in RCTW has already proven to be very good actually. look at some of the screenshots and look at the shadows for example. im excited to see what the engine can do

AUS_Twisted
02-16-2015, 12:29 PM
Yes there's a old night screenshot from last year plus various other shots show different times of the day.

a-can-o-beans
02-16-2015, 12:35 PM
Yes there's a old night screenshot from last year plus various other shots show different times of the day.

care to share?

AUS_Twisted
02-16-2015, 12:41 PM
care to share?
Night
http://ic.tweakimg.net/ext/i/imagelarge/2000541654.jpeg

Late afternoon
http://static1.gamespot.com/uploads/original/123/1239113/2642723-rct3.jpg

a-can-o-beans
02-16-2015, 12:43 PM
thanks! even though i saw these i had to make sure there wasn't some extra stuff floating around ;)

Caine
02-16-2015, 01:20 PM
everyone says that but i had 60 frames almost all the time with my pc.... but than again i just built mine a year ago and just upgraded the PSU and GPU.... but i know on my old laptop night mode was a nightmare lol.. btw the lighting in RCTW has already proven to be very good actually. look at some of the screenshots and look at the shadows for example. im excited to see what the engine can do

then you are lucky, but my laptop (i7, 8GB Ram, 2GB dedicated VRam) should manage a game of 2005 without problems, but i have to stay at day time, cause i cant play at night

a-can-o-beans
02-16-2015, 01:42 PM
then you are lucky, but my laptop (i7, 8GB Ram, 2GB dedicated VRam) should manage a game of 2005 without problems, but i have to stay at day time, cause i cant play at night

i had the same issues with my laptop. i had to play during the day cause it couldn't do night time lol definitely a problem with a on board GPU

Caine
02-16-2015, 02:15 PM
i had the same issues with my laptop. i had to play during the day cause it couldn't do night time lol definitely a problem with a on board GPU

But its not an onboar gpu, i think its because its a nvidia card.

a-can-o-beans
02-16-2015, 02:18 PM
But its not an onboar gpu, i think its because its a nvidia card.

i use a gtx 960. rct3 runs very smooth. even with my 650ti i had no issues.... im sorry i didnt know if it was an integrated GPU or not. my apologies

Caine
02-16-2015, 02:27 PM
im sorry i didnt know if it was an integrated GPU or not. my apologies

no problem... i just hope rct world uses a better engine that uses the system resources more effective

a-can-o-beans
02-16-2015, 02:30 PM
no problem... i just hope rct world uses a better engine that uses the system resources more effective

agreed. i really hope the game can take advantage of all our pc's can do